Back to basics: pasta

Pasta thuis, het blijft een moeilijke affaire.

Reality check:

90% van de Belgen maakt 90% van de tijd spaghetti bolognaise . Dat is geen toeval. Gehakt met tomatensaus is één van die onklopbare combinaties, een food pairing zonder gelijke. Iedereen houdt er van, kinderen zouden het elke dag eten, eens kotstudenten doen ze dat ook, en je overeet je er altijd aan. Niemand stelt zich zelfs nog de vraag: als je zegt “we eten vanavond spaghetti” dan begrijpt iedereen dat je bolognaise gaat eten, al dan niet met wat excuusgroenten er in (weggemoffeld).

Maar er is leven na de bolo, duizenden levens, en we weten dat eigenlijk wel. Want een vraag die voortdurend terugkeert in coachings is: hoe maak je een leuke pasta, je weet wel, zoals bij de Italiaan? Dus op de een of andere manier associëren we thuispasta met bolognaise, en restaurantpasta met al die andere. Alsof we die thuis niet kunnen maken, dat is iets voor maestro’s. Vreemd toch?

Vooral als je bedenkt dat een andere populaire verzoeking is: hoe kan je iets lekker in weinig tijd klaarmaken? Nou, geen bolognaise dus, want dat moet uren pruttelen, terwijl al die andere, die je aan de Italiaan laat, nu net supersnel klaar zijn?! Allemaal culinaire contradicties van formaat.

Genoeg gezeurd, we gaan dat de komende dagen hier eens aanpakken, zie. Geen receptje -u hebt er al honderden in uw kookboeken, en op Echt Eten vindt u ook enkele pastarecepten– maar een reeks over de fundamenten:

  • Soorten pasta: welke pasta koop je?
  • Hoe kook je pasta
  • Hoe serveer je pasta
  • Finalmente: welke saus bij pasta?

Voor iets dat we minstens één maal per week eten, loont dat de moeite, ja toch?

Andiamo!


 Ja, natuurlijk is er ook macaroni met kaas en hesp, maar dat vinden we eigenlijk een ander gerecht. Rare jongens, die Belgen.

 

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Total
0
Share