Print
Mooie omelet met radijsjes en drie gouden tips

Omelet met tuinkruiden en radijsjes

Een mooie omelet om van te watertanden, klaar op 5 minuten.

Voorbereiding 2 minutes
Kooktijd 3 minutes
Totale tijd 5 minutes
Porties 1 p

Ingrediƫnten

 • 2 eieren Zie hierboven: goede eieren
 • 1 handje tuinkruiden peterselie, bieslook, kervel, rucola...
 • 3 radijsjes of 1 heel grote. Van die lange: heerlijk!
 • 3 slagen peper van de molen
 • 2 snuifjes zout Niet te flauw, eieren vragen echt om zout.
 • 1/2 eetlepel olie
 • 1 theelepel boter

Stap voor stap

 1. Snij de radijsjes in dunne schijfjes en hou apart. Snij de tuinkruiden zo dun als je kan.

 2. Breek de eieren in een heel ruime kom. In zo een grote kom kan je lekker hard kloppen zonder dat je eieren je keuken decoreren. Klop ze met een garde tot je geen spoortje eiwit meer ziet. Voeg tuinkruiden en perp en zout toe en klop nog eens goed door mekaar.

 3. Zet een Echte Pan op middelhoog vuur. Wanneer die goed warm is, na een minuut of zo, voeg je de olie toe en draai je even met de pan zodat de hele bodem wat olie heeft. Dan voeg je de boter toe. Rond laten gaan in de pan, en laten uitbruisen. Klop ondertussen de eieren nog maar eens.

 4. Wanneer de boter geen geluid meer maakt, na 10 seconden ongeveer, giet je het eimengsel al kloppend in de pan terwijl je de kom rondom de pan laat zweven zodat er overal ei komt. Je hoeft de pan niet te schudden of zo, laat die rustig staan.

 5. Vuur laag zetten, en wachten. Laat de eieren rustig "pakken". Na ongeveer 40 seconden heeft de omelet haar vorm, en de bovenkant is al wat droger. Nu schik je mooi de radijsjes op de omelet.

 6. Laat nog twee minuten rustig garen. Kijk naar je mooie omelet en bedenk alvast wat je er de volgende keer gaat opleggen.

 7. Lees in de notities hieronder hoe je ze met vertrouwen uit de pan flipt. Serveer met een lekker stuk zuurdesembrood, en een groen slaatje dat aangemaakt is met een vermoeden van vinaigrette. En een klok ketchup.