Turbo carbonara super snelle pasta

Echte carbonara is met alleen eieren, ik weet het. Maar dat is voor de food boekskes. In het echte leven laat men je niet met rust om met de perfecte timing en handigheid eieren onder warme pasta te verwerken zonder dat het omelet wordt. Daarom: de geest van zo’n diepsmakende carbonara, maar dan in recordtempo.


 

Recept

Klaar van a tot z in 20′

Voor 2pIngrediënten

• 200g lange pasta (welke koop je?)
• 100g Parmezaan in één stuk
• 70 g Italiaanse rauwe ham (charcuterie)
• 25 cl verdunde room (7% vetgehalte).
• 1 ei
• cayennepeper
• zwarte peper

Prosciutto-crudo-gesnedenBereiding

Zet een grote kookpot met ruim water en royaal zout op hoog vuur. 
Leg ondertussen de juiste porties van ingrediënten klaar, dek de tafel, drink er eentje. Chill, je hebt tijd.

Doe de pasta in het water, tijdens het koken maken we de saus.

Zet een steelpannetje op een laag vuurtje.
Rasp de Parmezaan zo fijn mogelijk.
Doe de room in het steelpannetje.
Snij de ham in stukjes.

Na 2 minuten is de room warm. Voeg een eigeel toe, meng even met een garde, en de saus begint te dikken. Voeg 3/4 van de kaas en 3/4 van de ham toe en kruid met cayennepeper. Omroeren, niet laten koken, enkel zachtjes pruttelen. Als de saus te dik wordt voeg je een lepel pastawater toe.

Biep biep. Check de pasta.
Warm 2 diepe borden voor, 1 minuut vol vermogen in de microgolf.

Giet de pasta af zoals aardappelen, dus niet in een vergiet.

Turbo-pasta-carbonara


Serveren

Verdeel de nog wat natte pasta over de borden, saus erover, en bestrooi met het laatste kwart van de kaas en ham ; kruid met zwarte peper. Smakelijk!

 


Tips

Timing: ik hou niet zo van recepten die alleen de netto bereidingstijd vermelden. Dan zou deze carbonara klaar zijn op 7 minuten. Spectaculair, maar niet realistisch. Of heeft een kaboutertje in uw keuken al een pot vol kokend water voor de pasta klaargezet tegen dat u thuis komt, en heeft diezelfde ook al de tafel gezet en alle ingrediënten uitgestald op het aanrecht? Mijn bereidingstijd “van a tot z” betekent vanaf je de ingrediënten en je materiaal begint klaar te zetten tot het gerecht op tafel staat, met een nette keuken achter je (of steekt plopmans bij u ondertussen ook alles in de vaatwasser?)

Tip: begin met 5cm water in de pot, en ondertussen kook je water in de waterkoker en vul je aan. Veel sneller dan een grote pot koud water tot het kookpunt brengen.

Wat vind je er van?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.