Thaise viskoekjes in 8 minuten

Deze Thaise viskoekjes of visballetjes of viscakes of viskroketjes -what’s in a name- zijn vliegensvlug klaar. Hop alles in de food processor, vormpjes van maken, heel kort bakken, en klaar. Echt zo een simpel en snel klaar receptje, met toch de echte smaak zoals in het Thais restaurant.

Ik maak hier balletjes voor in de friteuse, maar je kan ze ook wat platter vormen tot een koekje van 1 cm dik, en dan wat langer in de pan bakken.

Je maakt deze Thaise viskoekjes zo zout (vissaus), zuur (limoensap), en pikant (chili) als je wil. Het vierde onderdeel van de Heilige Thaise Viervuldigheid (zoet) doe je met de saus. Ha ja, nu kan je de zoete chilisaus nog eens bovenhalen, want die past er perfect bij. (je weet wel, die saus van de lenterolletjes). Van spring rolls gesproken: deze viskoekjes zijn ook super als apritiefhapje.

De peultjes (mangetouts) kan je vervangen door boontjes, groene paprika of stengels van brocolli. M.a.w. gebruik gewoon een onderdeel van je begeleidend wokgerecht… je gaat niet speciaal 5 peultjes kopen hé. Als het maar een frisse stevige groente is.


Print Recept
Thaise viskoekjes in 8 minuten
Wij hebben kapitein Iglo niet nodig om snel een smakelijk visgerechtje te bereiden.
Prep Time 6 min
Cook Time 2 min
Servings
personen
Ingredients
Prep Time 6 min
Cook Time 2 min
Servings
personen
Ingredients
Instructions
 1. Alles t.e.m. het limoensap in grove stukken hakken, en in de food processor stoppen.
 2. Het ei loskloppen met de maizena en de panko, en erbij voegen.
  thaise viskoekjes met panko heel eenvoudig en snel
 3. Alles blitzen, een halve minuut of zo volstaat. Het moet geen homogene pap zijn, liefst zie je nog kleine stukjes. Proeven, en afkruiden met nog wat vissaus en limoensap.
  Thaise fish cakes in food processor maken snel en simpel
 4. Gebruik een eetlepel van het mengsel per balletje. Knijp het even uit indien te vochtig -dat heb je bv. vaak met ontdooide vis. Rol ping pong balletjes.
 5. Twee minuten bakken op 170 graden in de friteuse, en even laten uitlekken op keukenpapier.
  Thaise visballetjes snel en simpel
Recipe Notes

Ideaal bij jasmijnrijst en gewokte groenten. Werk af met koriander en grofgehakte pindanootjes.

Thai viskroketjes met jasmijn rijst en wok van groenten

 

Powered by WP Ultimate Recipe


Tips

Thaise chillipepers

Klein en zeer pikant, met een typische smaak. Ze worden ook vaak “bird’s eye” genoemd. Zo één kleintje is nog straffer dan een Spaanse peper die vijf maal groter is. Tip: i.p.v. 2€ te betalen voor enkele chilli’s in de supermarkt, koop je best ineens een zakje in de Oostere winkel -stukken goedkoper- en vries ze per twee in, in hele kleine zakjes met zipsluiting. Je kan ze rechtstreeks uit de diepvries gebruiken. Ze zijn zo klein dat ze meteen ontdooien, en je kan ze ook onmiddellijk snijden.

Wat vind je er van?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.