Wat is Echt Eten

Chris, waar gáát dat hier over?

 

Dit is een site over echt eten,
voor echte mensen,
die een echt leven leiden.

Hoe moet ik nu echt eten uitleggen… Is het niet erg dat alle woorden over voeding gekaapt worden? Dagelijke kost, puur koken, bio, echt eten … het lijkt alsof je de termen niet meer mag gebruiken want iemand heeft ze al geclaimd. Ik zeg: handen af van mijn dagelijke kost, en ik laat een mediafiguur niet beslissen wat puur is.


Echt eten is zelf bereid, met verse ingrediënten.


Vers eten, geen voedingsmiddelen uit de fabriek die zo bewerkt zijn dat je ze nauwelijks nog herkent. Normaal eten, dus -maar we zijn een beetje vergeten wat normaal is. Ik help u graag opnieuw gewoon echt te ontdekken. Zodat we samen bangelijk lekker eten kunnen maken.


Wat vind je op mijn blog

  1. Praktische tips om beter te koken. Lekkerder, sneller, verser, eenvoudiger. Ik toon je dat het mogelijk is.
  2. Aandacht voor gezond eten, gemaakt met gezond verstand. Groenten in een hoofdrol.
  3. Haalbare recepten met normale en betaalbare ingrediënten.
  4. De dagelijkse keuken voor het hectische leven van een normaal gezin (vaak met kinderen).
  5. Echt eten van over heel de wereld.
  6. Basistechnieken. Je vindt een miljoen recepten voor pasta. Maar hoe zorg je dat ie niet plakt?
  7. Goede en eerlijke producten.
  8. Fouten, want elk woord en elke foto hier is van mij. Ik hoor het graag van u.

 

“Duimpjes zijn keitof. Maar echt gelukkig word ik van reacties.

Laat me weten wat je er mee gedáán hebt.”

(Doe maar, zet je reacties en eigen foto’s op mijn Facebook pagina)

 

Wat vind je niet op mijn blog

  • Fantastische foto’s. Het is meestal koken -iPhone- eten. Ik heb echt de tijd niet om het gerecht nog een keer te maken bij daglicht en er bestudeerd nonchalant de perfecte accessoires bij te leggen. Dus ja, de meeste foto’s zijn bij kunstlicht (horror) en met af en toe een vlek op de placemat.
  • Hypes. Nog snel wat zeewier plukken. Clean, raw, vegan. Chiazaad en gojibessen. Puur genieten? Puur commerce.
  • Gesponsorde artikels. Ik eet uit niemands hand. Ook geen advertenties of links naar producten waar ik mijn procentje op heb.
  • Ongezonde snelle recepten. Al opgevallen dat die videootjes op Facebook altijd met drie centimeter kaas erop zijn?
  • Vermanende vingertjes, preken, slogans. Het lukt mij ook niet elke dag hoor. En ik ga ook graag naar de frituur.
  • Lifestyle. Kunnen we elkaar geen foodie noemen aub?
  • Stressy toestanden. Dé fout bij feestjes: een sterrengerecht proberen klaar te maken.
  • Nagerechten, gebak en dies meer. I don’t do desserts. Het is een andere stiel.

Ik maak deze blog voor jullie. Dus vraag maar.

Er zijn geen domme vragen. Stuur me een mailtje en ik antwoord altijd. Hier kan je me contacteren.


Wie is Chris?

Wat is Echt EtenUw culinaire coach. Mijn missie: u leren koken.

Ik ben een gewone gast, die puur uit interesse mensen advies geeft over alle aspecten van het dagelijkse koken. 25 jaar thuis koken met vallen en opstaan, 12 jaar avondonderwijs, en veel bijklussen in de horeca hebben mij het diploma van kok opgeleverd. Maar ik ben helemaal geen professionele chef, verre van. Ik coach enkele mensen persoonlijk, en geef af en toe een workshop. Deze blog is voor al die andere mensen die ik niet persoonlijk kan bereiken.

Ik woon in Leuven en werk in Wavre, een 40u/week niet-culinaire baan. Mijn geliefde werkt ook voltijds en vaak buiten de kantooruren. Er lopen er hier twee rond van 2 en 5 jaar. En ik heb nog vele andere interesses. Dus ik schrijf vanuit persoonlijke ervaring, over de moeilijkheid van goed koken in hectische tijden.

Confession time: ik kan geen fatsoenlijke rijst koken . Zoiets onnozel, maar het mislukt elke keer. Terug naar af, naar de builtjes. Leer jij het mij?

Blog

Zet u en leest iets.

Hieronder vind je alvast wat artikels. Receptjes, maar ook food for thought, wat tips over keukenmateriaal, en dies meer. Doe alsof je thuis bent en blijf gerust hangen.