Coaching

Stel je jezelf vaak deze vragen?

“Ik maak altijd hetzelfde, mijn eten wordt afgezaagd. Maar ik heb geen fantasie.
Ik wil wel lekker koken, maar heb er de tijd niet voor.
Ik heb richtlijnen van de diëtist, maar hoe pak ik dit in de praktijk aan in de keuken.
Die recepten op njam, heb je al eens gezien wat dat kóst ?
Ik wil dat mijn gezin lekker eet, maar ik baal eigenlijk van koken.”

Ik krijg deze vragen vaak te horen. Het is dan ook niet makkelijk: we hebben steeds minder tijd buiten het werk, we hebben het niet meer van moeder geleerd, iedereen wil onze aandacht, je moet vanalles voor alleman, en we hebben nog andere interesses dan het huishouden.

En dan moet je ook nog kunnen koken als een chef?!

Nee, dat moet niet. Maar ‘t is wel leuk en gezond als je gewoon goed kan koken. En dan kan wat culinaire coaching je helpen. Je kon toch ook niet vanzelf autorijden?

Zo’n coaching is altijd op maat. Want als de vragen vrij universeel zijn, dan zeker niet de omstandigheden. Denk even aan volgende factoren:

inkomen, leeftijd, partner of niet, kinderen of niet, inrichting van je keuken, waar je woont, wat je lekker vindt, hoeveel je thuis bent, werktijden, kookervaring, je gezondheid, hou je van eten maken of niet, de taakverdeling in het gezin… dat is voor iedereen anders.

Ieders situatie is anders. U bent uniek.

We pakken het dus samen aan in functie daarvan. Het is dus zeker geen vast lessenpakket dat op iedereen toepasbaar is, maar steeds zeer individueel, helemaal aangepast aan uw behoefte en achtergrond. Dit is vooral belangrijk omdat een coaching veel meer is dan “leren koken”. Het zijn geen kooklessen.

Het is véél meer dan dat. Soms koken we niet eens. Ik vind het heel leuk om met mijn klanten achter hun fornuis te staan, en natuurlijk toon ik graag kooktechnieken. Maar meestal is dat niet nodig om tot oplossingen te komen, wél door eens samen na te denken over andere aspecten:

• Waar wie wanneer doe je de inkopen
• Wie kookt er en wanneer
• Bewaartechnieken, keukengerei, inrichting van je (kleine) keuken
• Productkennis: welke ingrediënten bestaan er en waar vind je ze
• Waar haal je je inspiratie vandaan, en wat zijn goede recepten
• Welk dieet volg je
• Hoeveel geld besteed je aan etenswaren
• Weekmenu of dagelijkse inspiratie of woensdag=spaghettidag

Er komt dus veel meer bij kijken dan keukentrucs en leuke receptjes. Bij een culinaire coaching kijken we steeds samen naar het hele verhaal er rond. Vaak helpt kennisoverdracht en een betere organisatie veel meer dan „ik heb een leuk nieuw gerechtje geleerd“.

We praten dus veel meer dan we koken. Of we gaan eens samen naar de supermarkt, dikke fun!

Contacteer me voor een voorstel. Veel kookplezier!